Gomboti cu cartofi

Printeaza

Gomboti cu cartofi din: cartofi, seminte de mac, faina, oua, ghimbir, cardamom, cuisoare, aroma de vanilie, ulei de cocos, zahar.

Ingrediente:Gomboti_cu_cartofi

  • 500 g cartofi dulci din conservă
  • 3-4 linguri seminţe de mac
  • 1 lingură făină integrala
  • 1-2 linguri zahăr de trestie
  • 1-2 ouă
  • praf de ghimbir
  • cardamom
  • cuisoare
  • câteva picături de aromă de vanilie
  • 100 g ulei de cocos pentru prăjit
  • zahăr pudră pentru presărare

 

Mod de preparare:

Se pun cartofii dulci intr-o strecurătoare si se lasă la scurs. Apoi se zdrobesc cu furculiţa.

Se amestecă macul, făina si zahărul. Se bat ouăle si se adaugă şi ele peste amestecul de cartofi dulci. Compoziţia se condimentează cu mirodenii si se formează mici globuri.

Se încinge uleiul de coco: în wok şi se prăjesc globuleţele până devin galben-aurii. Se lasă la scur pe hârtie de bucătărie şi se servesc presărate cu zahăr pudră.

Gomboti cu cartofi

Gomboti_cu_cartofi

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.