Gogoşi umplute

Printeaza

Gogoşi umplute

Ingrediente:Gogoşi umplute

  • 1 kg făină
  • 100 g zahăr
  • 3 ouă
  • 1/2 l lapte
  • drojdie cât o nucă
  • 6-7 linguri ulei la frământat
  • 1 borcan dulceaţă
  • 100 g nucă măcina­tă
  • ulei pentru prăjit

 

 

Mod de preparare:

Pui făina într-un lighean, faci loc la mijloc, pui laptele şi drojdia dizolvată cu o linguriţă de zahăr şi o laşi să dospească. După ce dospeşte, amesteci ouăle cu restul de zahăr, le pui în aluat şi încorporezi totul.

După aceea frămânţi aluatul până când se desprinde de pe mâini. In timp ce frămânţi pui şi uleiul, apoi laşi la cres­cut. Intre timp, poţi să faci umplutura amestecând dul­ceaţa cu nuca măcinată.

După ce aluatul a crescut, întinzi pe o planşetă o foaie mai subţire. Pe jumătate din foaie, pui dulceaţă din loc în loc, apoi întorci cealaltă jumătate de foaie şi tai gogoşile cu un pahar (cu grămăjoara de umplutură la mijloc). Le prăjeşti în ulei încins.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.