Gogosi umplute cu pasta de carne si ficatei

Printeaza

Gogosi umplute cu pasta de carne si ficatei din: faina, ulei, smantana, zahar vanilat, oua, carne de iepure, ficat de iepure, maruntaie de iepure, praz, sare, piper, ou, patrunjel si frunze de telina.

Ingrediente:Gogosi umplute cu pasta de carne si ficatei

  • 1 kg faina
  • 100 ml ulei
  • 50 g smantana
  • 1 zahar vanilat
  • 3 oua
  • pentru umplutura:
  • 300 g carne de iepure
  • 1 ficat de iepure
  • maruntaie de iepure
  • 1 fir praz
  • sare
  • piper
  • 1 ou
  • patrunjel
  • telina frunze

 

Mod de preparare:

Din făină, laptele călduţ în care ai pus smântână şi uleiul, drojdia frecată cu zahărul şi sarea, ouăle, coaja de lămâie şi vanilia, frămânţi un aluat pe care îl laşi să crească timp de 1 oră, într-un loc călduţ. Cât timp dospeşte, pregăteşti umplutura. Fierbi carnea, ficatul şi măruntaiele de iepure, apoi le dai prin maşina de tocat.

Amesteci carnea tocată cu prazul şi verdeaţa tocate, oul şi condimentele până rezultă o pastă omogenă. Aluatul crescut îl întinzi într-o foaie subţire, din care decupezi cerculeţe cu un pahar sau cu o cană mare. Pe fiecare cerculeţ făcut cu paharul pui o linguriţă de pastă de carne şi deasupra aşezi un alt cerculeţ, sau pui tot o linguriţă de compoziţie pe cercurile făcute cu cana şi formezi semiluni.

In ambele cazuri presezi bine marginile. Prăjeşti gogoşile în baie de ulei încins.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.