Gogosi umplute cu crema de vanilie

Printeaza

Gogosi umplute cu crema de vanilie din: faină, lapte, oua, unt, drojdie, zahăr, coaja de lamaie, zahăr vanilat, zahăr pudră cu aromă de vanilie, ulei.

Ingrediente:Gogosi_umplute_cu_crema_de_vanilie

  • 600 faină
  • 250 ml lapte călduţ
  • 6 gălbenuşuri
  • 100 g unt topit
  • 75 g drojdie
  • 80 g zahăr
  • coaja rasă de la o lămâie
  • zahăr vanilat
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • ulei

Pentru cremă:

  • 4 gălbenuşuri
  • 100 g zahăr
  • 50 g faină
  • 500 ml lapte rece
  • zahăr vanilat

Mod de preparare:

Dizolvi drojdia în puţin lapte şi amesteci cu coaja de lămâie.

Laşi la dospit 10 minute, pui găl­benuşurile, zahărul, untul, zahă­rul vanilat şi laptele.

Incorporezi şi făina, frămânţi şi laşi la cald cir­ca două ore.

Intinzi aluatul în foa­ie şi tai rondele cu un pahar sau cu o cană. Laşi la dospit o jumă­tate de oră, după care le pră­jeşti în ulei încins.

Pentru cremă, freci gălbenuşurile cu zahărul, adaugi făi­na şi amesteci.

Torni laptele şi zahărul vanilat şi pui vasul pe aburi. Amesteci continuu, iar când ajunge la punctul de berbere, mai laşi circa 4-5 minute.

Dai crema la răcit. Crestezi gogoşile şi, cu un poş, le umpli cu crema de vanilie.

Le presari cu zahăr pudră cu aromă de vanilie.

Gogosi umplute cu crema de vanilie

Gogosi_umplute_cu_crema_de_vanilie

Pofta buna!

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.