Gogosi umplute cu crema de lapte si unt

Printeaza

Gogosi umplute cu crema de lapte si unt din: apa, unt, faina, oua, zahar, lapte.

Gogosi_umplute_cu_crema_de_lapte_si_unt

Ingrediente:

  • 125 ml apă
  • 60 g unt
  • 75 g făină
  • 2 ouă

Pentru capac:

  • 75 g unt
  • 95 g zahăr
  • 95 g făină

Pentru cremă:

  • 500 ml lapte
  • 65 g făină
  • 200 g zahăr
  • 2 gălbenuşuri
  • 200 g unt (75 g plus 125 g)

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, se pune apa la fiert cu untul. Când s-a topit, se toarnă făina toată dintr-odată, în afara focului, se amestecă si apoi se pune din nou pe foc pentru a o usca foarte bine.

Apoi, se tra­ge din nou de pe foc, se pun ouăle, unul după altul, amestecând după fiecare.

Se obţine un aluat moale care se pune într-un pos, din care se vor elibera mici cantităţi în tava de copt.

Pentru capac, untul cu zahărul se amestecă, se adaugă făina şi apoi aluatul se întinde între două foi de hârtie de copt.

Se dă la frigider 10 minute, se scoate şi se taie cu ajutorul unor forme.

Fiecare formă decupată se aşază peste cercurile aşezate în tava de copt. Se dă la cuptor 25 minute.

Pentru cremă, se pune laptele la în­călzit, iar gălbenuşurile se freacă bine cu zahărul.

Se adaugă făina si când laptele fierte, se toarnă peste amestecul cu gălbenuş.

Se pune din nou pe foc până ce crema devine tare. Se trage crema de pe foc si se pun 75 g unt. Se amestecă bine si se lasă la răcit.

Se freacă cele 125 g unt rămase, se adaugă o treime din crema răcită, se amestecă bine si se adaugă restul cremei.

Se dă la rece. Se taie gogoşelele având grijă să se îndepărteze capacul întreg, se umplu cu cremă şi se aşază capacul.

Gogosi umplute cu crema de lapte si unt

Gogosi_umplute_cu_crema_de_lapte_si_unt

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.