Gogosi in sos de miere

Printeaza

O reteta delicioasa de gogosi in sos de miere din: faina, drojdie, zahar, miere, ulei, scortisoara, susan si sare.

Ingrediente:Gogosi in sos de miere

  • 400 g faina
  • 20 g drojdie
  • 4 linguri cu zahar
  • 2 linguri cu miere
  • 4 cesti cu ulei
  • 2 lingurite cu scortisoara
  • susan
  • sare

 

Mod de preparare:

Dizolva drojdie intr-o ceasca de apa, adauga putin zahar si doua linguri cu fana. Amesteca totul si lasa 15 minute la dospit. Cand plamadeala a crescut, pune o ceasca de apa in care ai dizolvat putin sare si restul de faina. Framanta bine si lasa aluatul la crescut o ora.

Amesteca mierea cu 1/2 ceasca de apa si pune-o la fiert la foc mediu, pana se leaga un sirop apoi stinge focul si lasa la racit. Adauga putin susan. Incinge uleiul intr-o cratita larga pana sfaraie. Cu o lingura umeda, pune in palma putin aluat si formeaza mici sfere.

Pune gogoselele la parajit in uleiul incins. Ai grija sa se prajeasca uniform. Scoate-le pe un prosop de hartie. Dupa ce s-au scurs de ulei, pune-le pe un platou, presara scortisoara si toarna siropul peste ele.

Gogosi in sos de miere

Gogosi in sos de miere

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.