Gogosi pudrate

Printeaza

Gogosi pudrate din: faina, unt, oua, drojdie, zahar, sare, lapte, zahar vanilat, coaja de lamaie, esenta de rom, ulei.

Ingrediente:Gogosi_pudrate

  • 1 kg faina
  • 150 g unt
  • 6 oua
  • 40 g drojdie
  • 250 g zahar
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 1 pahar lapte
  • 1 zahar vanilat
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • esenta de rom
  • ulei pentru prajit

 

Mod de preparare:

Dizolvi drojdia în puţin lapte călduţ cu o linguriţă de zahăr şi de făină. Amesteci şi laşi să crească.

Gălbenuşurile cu zahărul, sarea, coaja de lămâie şi zahărul vanilat le freci la cald, până nu mai simţi zahărul. Pui esenţa de rom, 1 lingură de ulei şi 2 albuşuri bătute spumă.

Frămânţi coca şi, când a crescut, întinzi o foaie mai groasă de 1 cm. Laşi 5 minute să crească puţin, apoi tai gogoşi din aluat cu ajutorul unui pahar.

Laşi încă 10 minute să mai crească şi le pui în grăsimea încinsă, cu partea de deasupra în jos. Serveşti gogosile pudrate cu zahăr.

Gogosi pudrate

Gogosi_pudrate

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.