Gogoşi la cuptor

Printeaza

Gogoşi la cuptor din: zahar, ou, unt, lapte, faina, praf de copt, coaja de lamaie si scortisoara.

Ingrediente:Gogosi_la_cuptor

  • 110 g zahar
  • 1 ou
  • 70 g unt topit
  • 150 ml lapte
  • 180 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • coaja de la 1/4 lamaie
  • 1/4 lingurita scortisoara

 

Mod de preparare:

Freci zahărul cu oul până com­poziţia devine ca o spumă albă. Poţi amesteca manual sau cu mixerul. Adaugi untul topit şi ră­corit. Mixezi din nou timp de 1 minut. Adaugi laptele şi, la final, făina amestecată cu praf de copt, nucşoară şi coajă de lămâie. De data asta amesteci manual cu te­lul, doar până se încorporează fă­ina.

Ungi 6 forme de brioşe cu unt şi le pudrezi cu făină. Porţionezi aluatul în forme, cât să se umple 2/3 din ele. Coci gogoşile la cup­tor, la 190 de grade Celsius, pen­tru 20 de minute, apoi le scoţi din cuptor şi din forme. Dacă ai uns formele bine, gogoşile nu vor fi deloc lipite de tavă şi nu vei avea probleme să le scoţi.

Topeşti un­tul la foc mic. Amesteci zahărul cu scorţişoara. Ungi gogoşile cu unt pe toate părţile. Le treci prin za­hărul aromat. Sunt bune călduţe, dar chiar si a doua zi, reci.

Gogoşi la cuptor

Gogosi_la_cuptor

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.