Gogoşi ineluş cu glazura

Printeaza

Gogoşi ineluş cu glazura din: faina, lapte, drojdie uscata, ou, unt, zahar, esenta de vanilie, sare, ulei, ciocolata, smantana, bomboane caramel.

Ingrediente:Gogosi_inelus_cu_glazura

  • 350 g faina
  • 180 ml lapte
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 ou
  • 40 g unt
  • 40 g zahar
  • 1 fiola cu esenta de vanilie
  • sare
  • ulei

pentru glazura:

  • 150 g ciocolata
  • 3-4 linguri cu smantana dulce
  • 100 g bomboane caramel

 

Mod de rpeparare:

Dizolvă drojdia în puţin lapte călduţ şi las-o deoparte. Separat, freacă untul (la temperatura camerei) cu zahărul. Toarnă laptele fierbinte şi amestecă până ce se topesc toate ingredientele. Când s-a răcorit, pune drojdia dizolvată, oul bătut şi esenţa.

Incorporează treptat făina şi un praf de sare şi frământă. Acoperă şi lasă la dospit o oră. Intinde aluatul cu mâinile într-o foaie de 1,5 cm grosime. Mai întâi, taie cu gura unui pahar de mărime medie, apoi, pentru a obţine decupajul din interior, cu unul mai mic.

Pune ineluşele pe o tavă tapetată şi lasă-le să crească, la loc cald, 20-25 de minute, apoi prăjeşte-le în ulei încins. Intre timp, topeste ciocolata pe baie de aburi impreuna cu bomboanele caramel. Adauga smantana si amesteca pana la omogenizare. Toarna peste gogosile prajite si serveste-le fierbinti.

Gogoşi ineluş cu glazura

Gogosi_inelus_cu_glazura

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.