Gogosi frantzesti cu crema
PrinteazaGogosi frantzesti cu crema din: făină, unt, oua, apa, zahar, amidon, lapte, unt, zahăr pudră.
Ingrediente pentru aluat:
- 75 g făină
- 40 g unt
- 2 ouă
- 100 ml apă
- o lingură zahăr
Ingrediente pentru cremă:
- 50 g zahăr
- 3 gălbenuşuri
- 2 linguri amidon
- 250 ml lapte «150 g unt
Ingrediente pentru servit:
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Pentru aluat, se pun într-o cratiţă untul, apa şi zahărul şi se lasă să ajungă ia punctul de fierbere. Se trage de pe foc, se pune făina si se amestecă. Apoi, se adaugă ouăle pe rând. In tava tapetată cu hârtie se pun mici cercuri de aluat cu poşul. Se coc si apoi se lasă să se răcească în totalitate.
Pentru cremă, gălbenuşurile şi zahărul se freacă, se adaugă amidonul şi laptele clocotit. Se pun pe foc, amestecând pânăse obţine o cremă groasă. După răcire se adaugă untul, se umplu cercurile şi se pudrează.
Gogosi frantzesti cu crema
Pofta buna!