Gogosi dulci cu cartof si mac

Printeaza

Gogosi dulci cu cartof si mac din: cartofi noi, făină, sare, ou, lapte, zahar, smantana, ulei, drojdie, mac, zahăr pudra.

Gogosi_dulci_cu_cartof_si_mac

Ingrediente:

  • 500 g cartofi noi
  • 1 cană făină
  • sare
  • 1 ou
  • 1/2 cană lapte
  • 1 lingură zahăr
  • 1/2 cană smântână
  • ulei
  • drojdie
  • 2 linguriţe mac
  • zahăr pudră

Mod de preparare:

Speli cartofii bine şi îi fierbi într-o oală acoperită, îi cureţi de coajă, îi sfărâmi cu furculiţa, adaugi smântână şi frămânţi împreună cu oul, laptele, macul, un pic de sare şi făina.

Adaugi drojdia şi zahărul si continui să frămânţi. Laşi deoparte 15 minute, apoi iei din compoziţie şi formezi gogoşele pe care le pui la prăjit în ulei foarte bine încins.

Scoţi pe şerveţele ca să elimfni surplusul de grăsime şi le treci prin zahărul pudră. Serveşti calde sau reci.

Gogosi dulci cu cartof si mac

Gogosi_dulci_cu_cartof_si_mac

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.