Gogosi delicioase cu lamaie
PrinteazaGogosi delicioase cu lamaie din: făină, unt, oua, drojdie proaspata, zahar, zahar pudra vanilat, lapte, coaja de lamaie, ulei, zahar vanilat.
Ingrediente:
- 500 g făină
- 75 g unt
- 3 ouă
- 25 g drojdie proaspăt
- 125 g zahăr
- 100 g zahăr pudră vanilat
- 1 ceaşcă lapte
- coaja de la 1 lămâi
- ulei
- 2 pliculeţe zahăr vanilat
Mod de preparare:
Pentru maia dizolvi drojdia într-o ceşcuţă cu lapte călduţ. Adaugi o linguriţă de zahăr şi una de făină. Laşi să crească 15 minute, la loc cald.
Amesteci maiaua cu albuşurile bătute spumă, cu gălbenuşurile, restul de făină, apoi cu restul de zahăr, coaja de lămâie rasă, zahărul vanilat. Frămânţi timp de 15 minute.
Adaugi apoi untul topit, împăturind mereu coca. Laşi să crească la loc cald, timp de 1 oră. întinzi din aluat, pe masa dată cu puţin ulei, o foaie groasă de 1 cm grosime.
Tai rotocoale cu gura unui pahar şi le laşi să mai crească timp de 15 minute. Poţi modela gogoşile şi cu mâna, căpătând aspectul unei chifle.
Incălzeşti uleiul într-un vas mai adânc şi rumeneşti gogoşile pe ambele părţi. Tăvăleşti apoi gogoşile prin zahăr pudră vanilat.
Pofta buna!