Gogosi cu vanilie si glazura de lamaie

Printeaza

Gogosi cu vanilie si glazura de lamaie din: drojdie uscată, lapte integral, făină, extract de vanilie, oua, zahar fin, sare, unt, ulei pentru friteuză,  zahăr pudră, suc de lămâie.

Gogosi_cu_vanilie_si_glazura_de_lamaie

Ingrediente pentru gogoşi:

  • 1 1/2 lingură drojdie uscată
  • 1 cană lapte integral încălzit
  • 320-400 g făină
  • 1 linguriţă extract de vanilie
  • 3 gălbenuşuri
  • 2 linguri zahăr fin
  • 1/2 lingură sare
  • 4 linguri unt la temperatura camerei, tăiat cuburi
  • ulei pentru friteuză

Ingrediente pentru glazură:

  • 1-1/2 lingură zahăr pudră
  • 1 linguriţă suc de lămâie

Mod de preparare:

Intr-un castron se aşază 1 lingură de drojdie uscată şi 3/4 cană cu lapte cald; se amestecă până sedizolvă drojdia. Se adaugă 3/4 cană făină şi se amestecă până ce se obţine o pastă omogenă. Se acoperă cu folie transpa­rentă şi se lasă să crească la căldură 30 de minute.

In vasul mixerului se ames­tecă restul de drojdie uscată cu restul de lapte Se adaugă compoziţia care a crescut, cu extractul de vanilie şi gălbe­nuşuri şi se amestecă folo­sind mixerul cu accesoriile de bătut la viteză mică cca 30 sec. Se opreşte mixerul şi se adaugă o cană cu făină, zahăr şi sare. Se mai bate cu mixe­rul la viteză medie 30 sec.; se adaugă untul şi se mai ames­tecă la viteză medie 30 sec.

Se scot accesoriile de bătut ale mixerului şi se introduc cele de frământat. Se adaugă treptat restul de făină, câte un sfert de cană (închizând mixerul de fiecare dată când adăugăm făina). Se frământă aluatul până se desprinde de pe pereţii vasuîui. Se acoperă vasul cu folie transparentă şi se lasă să crească la căldură 30 min. Apoi se mai frământă o dată, lent şi se dă la frigider cel puţin 1 oră şi cel mult 12 ore.

Pe planşeta tapetată cu fă­ină se întinde o foaie de aluat groasă de 2,5 cm. Cu o formă specială se taie cercuri (0 7 cm) din care se decupează încă un cerculeţ (0 2,5 cm). Se aşază pe o tavă, distan-ţate şi se lasă să crească 30-40 de minute, până îşi dublează vo­lumul.

Se prepară glazura din za­hăr pudră la care se adaugă câte o picătură de suc de lă­mâie. Se prăjesc gogoşile într- o baie de ulei încins 1-2 min. Se lasă să se răcorească puţin şi se glazurează.

Gogosi cu vanilie si glazura de lamaie

Gogosi_cu_vanilie_si_glazura_de_lamaie

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Mi-ai facut pofta de niste gogosi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.