Gogosi cu nuca macinata

Printeaza

Gogosi cu nuca macinata

Ingrediente:Gogosi cu nuca macinata

  • 800 g făină
  • 400 g zahăr
  • 1 linguriţă bicarbonat
  • 40 g nucă măcinată
  • puţin ulei
  • sare
  • 1 litru apă

 

Mod de preparare:

Pune la fiert 1 itru apă în care ai dizolvat o lingură de sare. Când clocoteşte toarn-o treptat peste făină. Pune bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie sau oţet şi amestecă foarte bine, până devine un aluat bun.

Unge-ţi palmele cu ulei, ia din cocă puţin câte puţin şi fă gogoşele rotunde, pe care le aşezi în tava unsă cu ulei (trebuie puse strâns lipite una de alta; apasă-le puţin cu degetul pe mijloc).

Introdu tava în cuptor, apoi pregăteşte un sirop din 2 pahare de zahăr şi un pahar cu apă. Când clocoteşte, toarnă-l peste gogoşele (când acestea sunt bine rumenite).

Lasă-le în cuptor până se absoarbe tot siropul, apoi desprinde-le una de alta, pune-le pe un platou. Deasupra presară nucă măcinată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.