Gogoşi cu mujdei de usturoi

Printeaza

Gogoşi cu mujdei de usturoi din: faina, apa, sare, drojdie, usturoi, ulei, zahar, sare, zeama de lamaie.

Ingrediente:Gogosi_cu_mujdei_de_usturoi

pentru gogosi:

  • 300 g faina
  • aproximativ 200 ml apa
  • sare
  • 1 cubulet de drojdie
  • usturoi
  • ulei pentru prajit
  • 1 lingura zahar

pentru mujdeiul de usturoi:

  • 1 capatana de usturoi
  • sare
  • 100 ml ulei
  • zeama de lamaie

 

Mod de preparare:

Freci drojdia cu zahărul până se lichefiază, adaugi 2 linguri de făină şi puţină apă. Obţii un aluat moale, pe care îl laşi la dospit cel puţin 15 minute. Apoi adaugi restul de făină şi apă, sare după gust şi frămânţi să se omogenizeze. Laşi la dospit, apoi formezi pe masă gogoşile, folosind şi făină, să nu se lipească aluatul.

Prăjeşti gogoşile bine, în ulei încins. Când sunt rumenite pe o parte, le întorci şi pe cealaltă. Le scoţi din ulei şi le laşi să se domolească puţin, apoi le serveşti calde sau reci. Peste ele pui maioneza de usturoi.

Pregatesti mujdeiul: Cureţi usturoiul şi îl zdrobeşti cu sare. Pui usturoiul într-un castron şi încorporezi ulei, încet, ca la maioneză, frecând tot timpul cu o lingură de lemn. Când formezi maioneza şi o îngroşi, adaugi sucul de lămâie şi termini de încorporat uleiul.

La sfârşit adaugi 2 linguri de apă călduţă. Apa face maioneza mai pufoasă şi o albeşte.

Gogoşi cu mujdei de usturoi

Gogosi_cu_mujdei_de_usturoi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.