Gogoşi cu miere

Printeaza

O reteta delicioasa de gogosi cu: faina, zahar, drojdie, zahar vanilat, lamaie, miere, sare.

Ingrediente:

  • 500g făină
  • 3 linguri zahăr
  • 25g drojdie
  • 1 linguriţa zahar vanilat
  • coajă rasă de la 1 lămâie
  • 100 ml  miere
  • sare

 

Mod de preparare:

Cerneţi făina într-un castron faceţi în mijlocul ei o adâncitură în care preparaţi maiaua din drojdia sfărâmată, amestecată cu 1 linguriţă zahăr şi cu putină apă caldă.

Când şi-a dublat volu­mul, amestecaţi cu toată făina, adăugând apă caldă câtă este necesară pentru a obţine un alu­at elastic.

Lăsaţi-I la dospit, apoi întindeţi din el o foaie şi decupaţi cu un pahar rondele. Lăsaţi-le 15 minute pe masă, la crescut, apoi prăjiţi-le în ulei.

Pudraţi-le cu zahăr praf după ce s-au prăjit pe ambele părţi şi turnaţi miere în fiecare farfurioară în care le-aţi repartizat pentru servit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.