Gogosi cu gem de capsuni

Printeaza

Gogosi cu gem de capsuni din: faina, zahar, drojdie, lapte, galbenusuri, unt, sare, ulei, gem de capsune, zahar pudra.

Ingrediente: Gogosi_cu_gem_de_capsuni

  • 500 g făină
  • 50 g zahăr
  • 15 g drojdie proaspătă
  • 175 ml lapte plus 2 linguri
  • 5 gălbenuşuri
  • 70 g unt
  • sare
  • ulei, pentru prăjit
  • gem de căpşune
  • zahăr pudră, pentru servit

Mod de preparare:

Se pune făina într-un vas, se face un gol şi acolo se pune un amestec din drojdie, o lingură de zahăr şi 2 linguri lapte cald. Se lasă aşa pentru 15 minute.
Se adaugă laptele rămas, zahărul, gălbenuşurile, untul călduţ si un praf de sare.

Se frământă până ce aluatul se desprinde de pereţii vasului. Se lasă la crescut, până ce îsi dublează volumul.
Se întinde aluatul si se taie cu paharul. Se prăjesc în baie de ulei, se scot pe şervete de hârtie, iar după răcire, şe umplu cu gem, cu ajutorul unei seringi şi se presară cu zahăr pudră.

Gogosi cu gem de capsuni

Gogosi_cu_gem_de_capsuni

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Mi-ai facut pofta de gogosi, eu acum ce fac?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.