Gogoşi cu fructe de pădure

Printeaza

Gogoşi cu fructe de pădure

Gogoşi cu fructe de pădure

Ingrediente:

  • 450 g fructe de pădure
  • 800 g făină
  • 400 ml lapte dulce
  • 35 g drojdie
  • 100 g zahăr tos
  • două pliculeţe cu zahăr vanilinat
  • 3 ouă
  • 3 linguri de miere
  • un praf de sare
  • esenţă de rom
  • scorţişoară
  • frişca
  • mentă
  • ulei
  • compot de fructe

Preparare:

Drojdia se dizolvă în laptele dulce, împreună cu zahărul tos, un praf de sare şi zahărul vanilat. Se adaugă 130 ml ulei, ouăle, esenţa de rom şi se amestecă.

Se toarnă totul peste făină şi se frământă până când rezultă un aluat pufos, potrivit de tare. Se acoperă cu un şervet şi se lasă să dospească 30 de minute.

Se întinde aluatul într-o foaie groasă de doi centimetri şi se decupează gogoşi cu o formă. Se aşază pe un tocător uns cu ulei şi se lasă la dospit timp de zece minute.

Se coc în ulei fierbinte, apoi se scot şi se lasă să se răcească. Fructele de pădure se pasează, se amestecă bine cu mierea, scorţişoara şi se pun într-un ibric.

Se toarnă sos în farfurie, se aşază gogoşile şi se decorează cu steluţe din frişca bătută şi frunze de mentă.

Se servesc alături de un compot de fructe de sezon.

Gogoşi cu fructe de pădure

Gogosi cu fructe de padure.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Bune gogosile, imi plac. O sa fac cu ciocolata si cu fructe de padure.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.