Gogoşi cu cremă şi căpşune

Printeaza

Gogoşi cu cremă şi căpşune din: faina, lapte, oua, drojdie, zahar tos, esenta de rom, zahar vanilinat, sare, crema de vanilie, capsuni, ulei de floarea soarelui si zahar pudra.

Ingrediente:Gogosi_cu_crema_si_capsune

  • 500 g faina
  • 550 ml lapte
  • doua oua
  • 25 g drojdie
  • 100 g zahar tos
  • esenta de rom
  • doua pliculete zaha vanilinat
  • un sfert de lingurita cu sare
  • un plic crema de vanilie instant
  • 300 g capsuni
  • ulei de floarea soarelui
  • zahar pudra

 

Mod de preparare:

Crema de vanilie se prepară conform instrucţiunilor de pe plic cu 400 ml lapte rece, se adaugă căpşunile tocate mărunt, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece. In restul de lapte călduţ se dizolvă drojdia, se adaugă sarea, zahărul vanilinat şi zahărul tos. Se toarnă 80 ml ulei, esenţa de rom şi se pun ouăle.

Se amestecă totul cu un tel, se toarnă peste făina cernută şi se frământă până rezultă un aluat omogen, nelipicios. Se lasă să crească la loc cald până îşi dublează volumul, se întinde o foaie potrivit de groasă şi se taie cercuri sau pătrate.

Se lasă să crească pe masă 15 minute, se prăjesc în ulei încins şi se scot cu o spumieră pe un şervet absorbailt. Se lasă să se răcească puţin, se crestează la jn capăt şi se umplu cu crema de vanilie şi căpşuni. Gogosile se servesc caldute sau reci, presarate cu zahar pudra.

Gogoşi cu cremă şi căpşune

Gogosi_cu_crema_si_capsune

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Vreau si eu o gogoasa 😛

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.