Gogosi cu crema de ciocolata

Printeaza

O reteta delicioasa de gogosi cu: faina, lapte, drojdie, zahar, oua, sare, mandarine, zahar vanilat, ciocolata alba, frisca, seminte de mac, ulei.

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 130 ml lapte dulce
  • 25 g drojdie
  • 100 g zahăr tos
  • două ouă
  • o jumătate de linguriţă cu sare
  • 500 g mandarine
  • două pliculeţe zahăr vanilinat
  • 100 g ciocolată albă
  • 100 ml frişcă
  • o lingură cu seminţe de mac
  • ulei

 

Mod de preparare:

Făina se cerne într-un bol mai mare,şi se păstrează la cald. Drojdia se dizolvă în laptele călduţ împreună cu sarea şi zahărul tos. Se adaugă 100 ml ulei, zahărul vanilinat şi coaja rasă de la o mandarină. Se adaugă ouăle, se amestecă bine cu un tel ca să se omogenizeze compoziţia şi se toarnă peste făină.

Se frământă până rezultă un aluat potrivit de tare, nelipicios. Se acoperă cu folie alimen­tară sau cu un prosop şi se lasă să crească la cald până îşi dublează volumul. Se presară masa cu făină, se întinde o foaie potrivit de groasă şi se taie cercuri cu un pahar.

Se lasă să crească pe masă încă 15 minute, spoi se prăjesc în ulei încins şi se scot într-un bol cu o spumieră.

Ciocolata se fierbe cu frişca şi seminţele de mac la bainmarie, se răceşte, se mixează cinci minute, apoi se introduce în inte­riorul gogoşilor cu o seringă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.