Gogosi cu crema de ciocolata
PrinteazaO reteta delicioasa de gogosi cu: faina, lapte, drojdie, zahar, oua, sare, mandarine, zahar vanilat, ciocolata alba, frisca, seminte de mac, ulei.
Ingrediente:
- 500 g făină
- 130 ml lapte dulce
- 25 g drojdie
- 100 g zahăr tos
- două ouă
- o jumătate de linguriţă cu sare
- 500 g mandarine
- două pliculeţe zahăr vanilinat
- 100 g ciocolată albă
- 100 ml frişcă
- o lingură cu seminţe de mac
- ulei
Mod de preparare:
Făina se cerne într-un bol mai mare,şi se păstrează la cald. Drojdia se dizolvă în laptele călduţ împreună cu sarea şi zahărul tos. Se adaugă 100 ml ulei, zahărul vanilinat şi coaja rasă de la o mandarină. Se adaugă ouăle, se amestecă bine cu un tel ca să se omogenizeze compoziţia şi se toarnă peste făină.
Se frământă până rezultă un aluat potrivit de tare, nelipicios. Se acoperă cu folie alimentară sau cu un prosop şi se lasă să crească la cald până îşi dublează volumul. Se presară masa cu făină, se întinde o foaie potrivit de groasă şi se taie cercuri cu un pahar.
Se lasă să crească pe masă încă 15 minute, spoi se prăjesc în ulei încins şi se scot într-un bol cu o spumieră.
Ciocolata se fierbe cu frişca şi seminţele de mac la bainmarie, se răceşte, se mixează cinci minute, apoi se introduce în interiorul gogoşilor cu o seringă.
Pofta buna!