Gogoşi de cartofi

Printeaza

Gogoşi de cartofi din: faina, drojdie, zahar, cartofi, sare si ulei.

Ingrediente:Gogosi_de_cartofi

  • 500 g faina
  • drojdie cat o nuca
  • 4 linguri rase cu zahar
  • 2 cartofi mari bine fierti
  • sare
  • ulei de prajit

 

Mod de preparare:

Prepară o maia: freacă drojdia cu o linguriţă cu zahăr, făină cât iei între degete şi un pic de apă călduţă. Lasă să dospească vreo 10-15 minute, apoi amestecă maiaua cu făina, cartofii făcuţi piure şi din nou apă călduţă, cât să iasă un aluat elastic. Lasă la crescut o jumătate de oră, apoi frământă din nou, cu 1-2 linguri de ulei.

Lasă-l să crească, acoperit, vreo 30 de minute. Intinde în foaie mai grosuţă şi taie gogoşi cu un pahar cu buza dată prin făină. Lasă-le zece minute să se odihnească, apoi prăjeşte-le în baie de ulei încins.  Serveşte-le pudrate cu zahăr vanilat.

Gogoşi de cartofi

Gogosi_de_cartofi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.