Gogoşi de cartofi
PrinteazaGogoşi de cartofi din: faina, drojdie, zahar, cartofi, sare si ulei.
- 500 g faina
- drojdie cat o nuca
- 4 linguri rase cu zahar
- 2 cartofi mari bine fierti
- sare
- ulei de prajit
Mod de preparare:
Prepară o maia: freacă drojdia cu o linguriţă cu zahăr, făină cât iei între degete şi un pic de apă călduţă. Lasă să dospească vreo 10-15 minute, apoi amestecă maiaua cu făina, cartofii făcuţi piure şi din nou apă călduţă, cât să iasă un aluat elastic. Lasă la crescut o jumătate de oră, apoi frământă din nou, cu 1-2 linguri de ulei.
Lasă-l să crească, acoperit, vreo 30 de minute. Intinde în foaie mai grosuţă şi taie gogoşi cu un pahar cu buza dată prin făină. Lasă-le zece minute să se odihnească, apoi prăjeşte-le în baie de ulei încins. Serveşte-le pudrate cu zahăr vanilat.
Gogoşi de cartofi
Pofta buna!