Gogoşele opărite simple- reţeta de bază

Printeaza

Gogoşele opărite simple- reţeta de bază

Ingrediente:Gogoşele opărite simple- reţeta de bază

  • 1 pahar apă
  • 150 g unt
  • sare
  • 20 g zahăr
  • 6 ouă
  • 2 pahare făină
  • zahăr vanilat
  • ulei

 

Mod de preparare:

Se pun într-un vas apa, untul (uleiul sau margarina), sarea şi zahărul. Cînd începe să fiarbă, se pune făina toată o dată şi se amestecă iute cu o lin­gură de lemn.

Se ia de pe foc şi se încorporează ouăle, unul cîte unul. La urmă se amestecă mai mult şi se dă la rece. între timp, se pune la foc un vas cu ulei; se ia compoziţia cu o linguriţă şi se înmoaie bolul în com­poziţia fluidă , apoi in uleiul încins.

Se întorc singure. Se fac cîte 20 bucăţi o dată şi cînd sînt colorate frumos se scot mai întai pe o sită. O dată cu gogoşelele se servesc şi preparatele menţionate în reţe­tele de mai jos.

Din această compoziţie se fac profiterolurile şi eclere. Aluatul se numeşte pat-a-chaud (compoziţie caldă).

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.