Gogoşele de şvaiţer

Printeaza

Gogoşele de şvaiţer

Ingrediente:Gogoşele de şvaiţer

  • 250 g şvaiţer
  • 3 albuşuri
  • 200 g unt
  • 200 g ulei

 

Mod de preparare:

Radem şvaiţerul pe o râzătoare deasă şi îl punem într-un castron. Batem spu­mă trei albuşuri pînă se ţin bine pe tel şi le turnăm peste şvaiţer.

Amestecăm cu lingura pînă se uneşte albuşul cu şvaiţerul. Cu mîna unsă cu grăsime facem din compoziţie cocoloaşe de mărimea unei prune.

Inainte de masă, amestecăm untul cu uleiul (întîi se topeşte untul, se ia numai partea grasă de deasupra, lăsînd zerul, după aceea se a-mestecă cu uleiul).

Încingem bine grăsi­mea şi punem gogoşelele. Cind sînt ru­menite, le scoatem pe o farfurie tapetată cu hîrtie.

Dacă scoatem toate gogoşelele din tigaie, grăsimea pentru prăjit se poate arde foarte uşor, de aceea lăsăm cîteva în grăsime pînă punem altele. Gogoşelele se servesc calde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.