Gogoşele de cartofi

Printeaza

Gogoşele de cartofi din: cartofi, unt, faina, apa, oua, sare, piper, ulei.

Ingrediente: Gogoşele de cartofi

  • 1/2 kg cartofi
  • 50 g unt
  • 2 linguri rase de făină
  • 1 ceaşcă apă
  • 2 ouă
  • sare
  • piper
  • ulei

 

Mod de preparare:

Cureţi cartofii şi îi pui la fiert în apă cu sare. Separat, pui la fiert apa cu untul şi când dă în clocot adaugi făina şi amesteci repede. Mai fierbi 2-3 minute şi dai sosul deoparte.

După ce au fiert cartofii, îi treci prin maşina de tocat (sau îi pasezi ca pentru piure), îi adaugi în sosul alb, pui şi ouăle şi amesteci până omogenizezi totul. Potriveşti gustul de sare şi piper, apoi formezi gogoşele pe care le prăjeşti în ulei încins bine.

Gogoşele de cartofi

Gogosele_de_cartofi

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.