Gogoşele cu potarnichii cu garnitură de manătărci murate

Printeaza

Gogoşele cu potarnichii cu garnitură de manătărci murate

Ingrediente:Gogoşele cu potarnichii cu garnitură de manătărci murate

  • 1 potîrniche mare
  • 600 g mînătărci murate
  • 300 g şuncă afumată
  • 3 /4 lingură de făină
  • 2 linguri pesmet
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 150 g zarzavat
  • 1 ceapă
  • 120 g ulei
  • 1 1/2 lingură oţet
  • 1 /2 pahar vin
  • 1/21 supă
  • puţin pesmet
  • ulei

 

 

Mod de preparare:

Potîrnichea se poşează într-un vas cu capac şi se mai pun şunca afumată, cimbrul, 30 g ulei, zarzavatul şi ceapa.

Se dă la cuptor circa 35 minute şi pe parcurs se pune şi supa. Cînd este gata se scoate potîrnichea şi şunca şi se taie julien.

Zeama se strecoară şi cu ea se face un sos în care se mai adaugă ulei, făină, piper, sare şi pesmet.

Se amestecă cu potîrnichea şi şunca şi cînd s-a răcit se fac gogoşele care se înmoaie în compoziţia fluidă şi se prăjesc în ulei încins.

Se sarvesc cu mînătărci murate.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.