Gogoşele cu peste şi iere cu garnitură de ţelină brezată

Printeaza

Gogoşele cu peste şi iere cu garnitură de ţelină brezată

Ingrediente:Gogoşele cu peste şi iere cu garnitură de ţelină brezată

  • 800 g şalău sau crap ori alt peşte
  • 220 g icre tescuite de crap sau chefal
  • 1 1/2 legătură asmăţui
  • 1 1/2 lingură făină
  • 1 1/2 pahar vin
  • 1 ceapă
  • 1 1/2 lingură smîntînă
  • 60 g ulei
  • 1foaie dafin
  • 500 g ţelină

 

Mod de preparare:

Peştele se fierbe cu 1 1/2 pahar vin, puţină apă, sare, 1 foaie dafin şi 1 ceapă. Cînd este gata se scoate peştele şi se taie bucăţele.

Din zeamă se face un sos în care se mai pun 60 g ulei, 1 1/2 lingură făină şi 1 1/2 lingură smîntînă.

Sosul se amestecă cu peştele, icrele şi asmăţuiul şi se dau Ia rece.

Se fac gogoşelele şi se înmoaie, în compoziţia fluidă (v. reţeta) si se prăjesc în ulei fierbinte.

Se servesc cu ţelină brezată .

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.