Gogoşele cu branză de vaci

Printeaza

Gogoşele cu branză de vaci

Gogoşele cu branză de vaci

Ingrediente:

  • 300 g făină
  • 75 g unt
  • 275 g brînză de vaci
  • 100 g parmezan
  • 300 ml lapte bătut
  • o jumătate de pliculeţ cu praf de copt
  • un căţel de usturoi
  • un fir de ceapă verde
  • două roşii
  • salată verde
  • oregano
  • sare, piper
  • rozmarin
  • mărar
  • un ou

Preparare:

Intr-un castron se pun untul, brînză de vaci şi parmezanul dat pe râzătoare. Se adaugă sarea şi piperul după gust, ceapa verde, tocată mărunt, o linguriţă de oregano tocat şi laptele bătut.

Se pun oul bătut, usturoiul pisat şi se mixează. Se adaugă făina cernută şi praful de copt, apoi se frămîntă pînă cînd rezultă un aluat potrivit de tare. Se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru 30 de minute.

Se formează bile din aluat, se aşază într-o tavă, la distanţă între ele, căci cresc la copt. Se introduce tava în cuptor şi se coc 10-15 minute la foc potrivit sau pînă cînd capătă o culoare aurie.

Roşiile se spală, se taie felii, se amestecă bine cu salată, oregano tocat, sare şi se servesc alături de gogoşelele reci.

Gogoşele cu brînză.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. O reteta interesanta de gogosi. O s-o prepar si eu.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.