Gogosele aromate

Printeaza

O reteta delicioasa de gogosele din: faina, lapte, unt, galbenusuri, zahar, esenta de vanilie, coaja de lamaie, drojdie, ciocolata neagra, frisca, sare, ulei, zahar. pudra.

Ingrediente:Gogosele aromate

  • 600 făină
  • 125 ml apă călduţă
  • 125 ml lapte
  • 60 g unt topit
  • 3 gălbenuşuri
  • 100 g zahăr
  • 1 esenţă de vanilie
  • coala de la o lămâie
  • 25 g drojdie
  • 100 g ciocolată neagră
  • 100 g friscă
  • 1 praf de sare
  • ulei pentru prăjit
  • zahăr pudră

Mod de preparare:

Se dizolvă drojdia în apa căldu­ţă şi se toarnă peste faină. Se pre­sară zahărul, esenţa de vanilie, coaja rasă de lămâie şi un praf de sare.

Se adaugă laptele călduţ şi gălbenuşurile, apoi se încor­porează untul topit. Se obţine un aluat elastic şi moale, care se lasă la crescut 30 de minute.

Se întinde o foaie groasă de aluat, din care se taie discuri cu un pahar mai mare. Se scoate apoi mijlocul fiecărui disc cu un pahar mai mic.

Se prăjesc gogoşile şi bucăţelele din cen­tru în ulei încins. Se scot pe şer­veţele de hârtie, ca să absoarbă excesul de ulei.

Se topeşte ciocolata pe baie de aburi şi se glazurează o par­te din gogoşi. Cealaltă parte se decorează cu frişcă sau se pre­pară cu zahăr pudră.

Gogosele aromate

Gogosele aromate

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.