Gogoşari umpluţi cu vinete
PrinteazaGogosari umpluti cu vinete din: vinete, gogosari, suc de rosii, ulei, usturoi, miere, frunze de telina, sare, piper si hrean.
- 10 vinete tinere subtiri si lungi
- 15 gogosari rosii
- 2-3 l suc de rosii proaspat stors
- 200-300 ml ulei
- 15 catei de usturoi
- 4 linguri zahar sau miere
- frunze de telina
- sare
- piper
- hrean
Mod de preparare:
Tăiaţi vinetele în rondele, preăraţi-le cu sare, lăsaţi-le să se scurgă, apoi ştergeţi- le şi prăjiţi-le pe ambele părţi în ulei. Curăţaţi gogoşarii de cotoare şi seminţe, opăriţi-l minut în apă clocotită în care aţi pus sare şi piper. Lăsaţi-i să se scurgă.
Presăraţi în fiecare câte puţin zahăr sau ungeţi pereţii cu miere, apoi aşezaţi câte un căţel de usturoi, o frunză de ţelină şi felii de vinete prăjite. Puneţi deasupra beţişoare de hrean în cruce pentru a ţine umplutura.
Aşezaţi gogoşarii în borcane, turnaţi deasupra sucul de roşii, închideţi borcanele cu capace şi sterilizaţi la bain-marie 40 de minute în prima zi şi 25 în ziua următoare.
Pofta buna!