Gogoşari umpluţi cu vinete

Printeaza

Gogosari umpluti cu vinete din: vinete, gogosari, suc de rosii, ulei, usturoi, miere, frunze de telina, sare, piper si hrean.

Ingrediente:

  • 10 vinete tinere subtiri si lungi
  • 15 gogosari rosii
  • 2-3 l suc de rosii proaspat stors
  • 200-300 ml ulei
  • 15 catei de usturoi
  • 4 linguri zahar sau miere
  • frunze de telina
  • sare
  • piper
  • hrean

 

Mod de preparare:

Tăiaţi vinetele în rondele, preăraţi-le cu sare, lăsaţi-le să se scurgă, apoi ştergeţi- le şi prăjiţi-le pe ambele părţi în ulei. Curăţaţi gogoşarii de cotoare şi seminţe, opăriţi-l minut în apă clocotită în care aţi pus sare şi piper. Lăsaţi-i să se scurgă.

Presăraţi în fiecare câte puţin zahăr sau ungeţi pereţii cu miere, apoi aşezaţi câte un căţel de usturoi, o frunză de ţelină şi felii de vinete prăjite. Puneţi deasupra beţişoare de hrean în cruce pentru a ţine umplutura.

Aşezaţi gogoşarii în borcane, turnaţi deasupra sucul de roşii, închideţi borcanele cu capace şi sterili­zaţi la bain-marie 40 de minute în prima zi şi 25 în ziua următoare.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.