Gogosari umpluti cu conopida si struguri

Printeaza

Gogosari umpluti cu conopida si struguri

Ingrediente:Gogosari umpluti cu conopida si struguri

  • 4 kg gogoşari
  • 2 kg conopidă
  • 1,5 kg struguri
  • 1,5 l de oţet
  • 6 l apă
  • 600 g miere de albine
  • 1 lingură de piper
  • 1 linguriţă de enibahar
  • 2-4 foi de dafin
  • 50 g boabe de muştar
  • 200-250 g sare
  • frunze de ţelină
  • 8 bucăţi de hrean

 

Mod de preparare:

Gogoşarii se curăţă de cotor şi seminţe, conopida se spală, apoi se opăreşte cu apă săratăşi se lasă la scurs, după care se spală strugurii şi se lasă la scurs.

Apa, oţetul, mierea, sarea, piperul, enibaharul şi foile de dafin se pun la fiert, apoi, pe rând, opărim gogoşarii.

Punem în borcane frunze de ţelinăşi hrean, apoi gogoşarii umpluţi cu bucheţele de conopidăşi, alternativ, gogoşarii umpluţi cu struguri.

Printre ei, punem iar frunze de ţelinăşi rădăcini de hrean.

Deasupra punem boabe de muştar, frunze de ţelină, hrean, beţişoare, apoi turnăm baiţul fierbinte. Legăm borcanele şi le dăm la beci.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.