Gogosari si rosii in untdelemn

Printeaza

Gogosari si rosii in untdelemn din: rosii, gogosari, ceapa untdelemn, telina, sare, piper.

Ingrediente:Gogosari si rosii in untdelemn

  • 20 roşii mijlocii
  • 20 gogoşari verzi
  • 6 cepe
  • un pahar untdelemn
  • frunze de ţelină
  • sare şi piper

Mod de preparare:

Gogoşarii şi roşiile se spală, se lasă să se scurgă bine de apă se taie în felii subţiri şi se pun într-un vas.

Separat, într-o cratiţă, se toarnă untdelemnul şi, când s-a încins, se pune ceapa, care a fost curăţată, spălată şi tocată mărunt.

Se amestecă, tot timpul cu o lingură de lemn până ce devine aurie, se adaugă gogoşarii şi roşiile tăiate felii. Se acoperă cratiţa, se lasă să fiarbă la foc potrivit până ce gogoşarii se înmoaie.

Se adaugă frun­zele de ţelină tocate mărunt, se potriveşte de sare şi piper şi se lasă să mai scadă la foc mic. Se agită cratiţa din când în când ca să nu se prindă de vas şi se mai amestecă uşor cu o lingură de lemn.

Când mâncarea a scăzut şi untdelemnul s-a ridicat deasupra, se dă jos de pe foc şi se toarnă fierbinte în borcane de 500 ml.

Se închid imediat cu celofan şi se înfăşoară în pături, lăsându-le astfel până ce se răcesc complet, când se şterg şi se pun la păstrat.

In cazul în care nu există nici o pivniţă sau o cămară răco­roasă, borcanele se fierb la bain-marie timp de 35 de minute.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.