Gogosari si rosii umplute
PrinteazaGogosari si rosii umplute din: gogosari, rosii, ciuperci, ulei, orez, ceapa, pasta de rosii, suc de rosii, patrunjel, sare si piper.
- 4 gogosari
- 8 rosii
- 300 g ciuperci proaspete
- 50 ml ulei
- 100 g orez
- 1 ceapa
- 1 lingurita pasta de rosii
- 500 ml suc de rosii
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tăiaţi partea de deasupra roşiilor şi gogoşarilor, roşiile scobiţi-le cu o lingură de miez, iar gogoşarii curăţaţi-i de cotoare şi seminţe, apoi spălaţi-i şi lăsaţi-i cu partea tăiată în jos să se scurgă. Fierbeţi orezul în 400ml apă şi 1 linguriţă rasă sare.
Căliţi ceapa şi ciupercile în ulei, tocate mărunt, şi după ce se evaporă zeama lăsată de ciuperci, adăugaţi pasta de tomate şi potriviţi de sare şi piper. Adăugaţi orezul şi pătrunjelul, amestecaţi şi cu această compoziţie umpleţi roşiile şi gogoşarii.
Puneţi-le apoi într-o tavă, împrejurul acestora puneţi miezul de roşii tocat mărunt, adăugaţi sucul de roşii şi coaceţi- le în cuptor 30-40 de minute.
Gogosari si rosii umplute
Pofta buna!