Gogosari murati

Printeaza

Gogosari murati din: gogosari, otet, ulei, zahar, sare grunjoasa, apa, boabe de piper, cimbru, marar, hrean, foi de dafin.

Gogosari_murati_02

Ingrediente:

  • 5 kg gogosari rosii
  • 750 ml otet
  • 100 ml ulei
  • 150 g zahar
  • 5 linguri sare grunjoasa
  • 1 l apa
  • 1 lingura boabe de piper
  • cimbru
  • marar uscat
  • hrean
  • 4 foi de dafin

 

Mod de preparare:

Speli gogoşarii, îi cureţi şi le scurtezi codiţa. Crapi în patru gogoşarii în partea opusă codiţei, făcând o tăietură de 1-3 cm lungime şi îi controlezi să nu fie stricaţi. Separat, pui la fiert apa cu oţetul, zahărul, sarea şi uleiul.

Opăreşti pe rând gogoşarii, câte 5 minute, din momentul în care apa începe să fiarbă, întorcându-i. Apoi îi scoţi în strecurătoare şi îi laşi să se scurgă (cu tăietura în jos) şi să se răcească.

Clăteşti borcanele, pui la fund un strat de cimbru, mărar, foi de dafin şi boabe de piper, apoi aşezi gogoşarii cu codiţa în jos şi fâşii de hrean.

Gogosari_murati

Dai în clocot amestecul în care ai opărit gogoşarii şi-l torni fierbinte în borcane, peste gogoşari, apoi le capsezi si le acoperi cu o patura. le lasi pana se racesc complet.

Gogosari murati

Gogosari_murati_02

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.