Gogosari in otet cu piper boabe

Printeaza

Gogosari in otet cu piper boabe din: gogosari, zahar, sare, otet, morcovi, piper boabe.

Ingrediente:Gogosari_in_otet_cu_piper_boabe

  • 3 kg gogoşari
  • 10 lingurite zahăr
  • 2 lingurite sare
  • 300 ml oţet
  • 5 morcovi
  • piper boabe

 

 

Mod de preparare:

Se spală gogoşarii, se curăţă de seminţe şi se taie felii care se aşază într-o oală de inox sau un castron, care să nu oxideze. Separat, se fierbe oţetul nediluat cu sare, zahăr şi piper, la foc potrivit. Când a început să dea în clocot, se ia de pe foc, apoi se toarnă fierbinte peste gogoşarii feliaţi.

Între timp, se spală bine morcovii şi se taie rondele, care se pun peste gogoşari. Se lasă să se răcească, apoi se dau la frigider. Din când în când se mai amestecă gogoşarii în oţet. Se lasă până a doua zi. Se aranjează gogoşarii feliaţi şi rondelele de morcovi în borcane.

Boabele de piper se pun pe deasupra. Zeama în care au stat la macerat se toarnă în borcane, peste gogoşari. Se închid ermetic şi apoi se depozitează la loc răcoros

Gogosari in otet cu piper boabe

Gogosari_in_otet_cu_piper_boabe

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.