Gogoşari fâşii în sos cu bulion

Printeaza

Gogoşari fâşii în sos cu bulion din: gogosari, otet, ulei, zahar, bulion, sare grunjoasa, apa, foi de dafin, boabe de piper.

 

Ingrediente:

  • 5 kg gogosari
  • 500 ml otet
  • 500 ml ulei
  • 500 g zahar
  • 80 g bulion
  • 1 lingura sare grunjoasa, neiodata pentru muraturi
  • 200 ml apa
  • 5-6 foid e dafin
  • 1 lingurita boabe de piper

 

Mod de preparare:

Speli gogoşarii şi îi tai în sferturi, îndepărtând cotoarele şi seminţele, apoi fi tai în fâşii înguste.

Fierbi pentru 2-3 minute oţetul împreună cu apa, uleiul, zahărul, bulionul şi sarea.

Adaugi foile de dafin, boabele de piper, apoi gogoşarii, pe care îi opăreşti timp de 1 minut.

Ii scoţi cu o paletă şi, cât sunt fierbinţi, fi pui în borcane de 400 ml.

Torni în borcane lichidul în care ai opărit, înfiletezi capacele şi laşi borcanele să se răcească sub pături, până a doua zi.

 

Gogoşari fâşii în sos cu bulion

Gogosari_fasii_in_sos_cu_bulion

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Muraturi – Beneficiile muraturilor pentru sanatate

Muraturi – Beneficiile muraturilor pentru sanatate.  Murăturile reprezintă legume sau fructe care sunt conservate prin procesul de fermentare sau marinare într-o soluție de apă, sare și uneori oțet. Acest proces nu doar prelungește durata de viață a alimentelor, dar creează și un gust caracteristic și o textură diferită față de legumele proaspete. Iată câteva aspecte […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.