Gogoşari cu orez

Printeaza

Gogoşari cu orez

Ingrediente:Gogoşari cu orez

  • 50 gogoşari
  • 250 g orez
  • 4,5 kg roşii
  • 1 păhărel oţet
  • 2-3 foi de dafin
  • căteva boabe ienibahar
  • sare
  • zahăr (după gust)
  • 3/4 pahar ulei
  • 1 vîrf cuţit acid salicilic

 

Mod de preparare:

Se fierb roşiile. Se face un bulion subţire în care se adaugă oţetul, foile de dafin, boabele de ienibahar, sare şi zahăr pentru gust.

În bulionul astfel preparat se pun gogoşarii tăiaţi sferturi şi scuturaţi de seminţe, se lasă să dea 2-3 clocote şi se iau de pe foc.

Se adaugă orezul fiert dinainte în apă, uleiul şi un vîrf de cuţit de acid salicilic. Se amestecă uşor şi se pune la bor­cane mici (500 g).

Borcanele nu se umplu, ci se lasă un spaţiu liber de două degete. Se leagă cu celofan pus în două şi se fierb în baie de apă, 20 min din momentul cînd începe fierberea.

Se lasă să se răcească în apă, apoi se păstrează la rece.

Iarna se servesc ca aperitiv.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.