Gogosari copti

Printeaza

Gogosari copti din: gogosari, zahar, sare grunjoasa, ulei, otet, crengute de visin.

Ingrediente:Gogosari_copti

  • 3 kg gogosari
  • circa 150 g zahar si sare grunjoasa
  • aproximatic 150 ml ulei si otet
  • crengute de visin

 

Mod de preparare:

Alegi gogoşarii sănătoşi, bine copţi, roşii, pe cât posibil, de dimensiuni apropiate. îi speli, îi ştergi cu un şervet şi îi cureţi cu grijă de cotor, seminţe şi pereţii care despart came­rele, aceste vinişoare putând fi iuţi. Pui în fiecare gogoşar câte o linguriţă cu vârf de zahăr şi o linguriţă rasă cu sare. Scuturi gogoşarii ca să presari în interiorul lor sarea şi zahă­rul, apoi adaugi câte o linguriţă de ulei şi una de oţet.

Aşezi ardeii cu gura în sus, într-o tavă mare, tape­tată cu hârtie de copt. Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mic, pen­tru aproximativ 20 de minute. Sunt gata când îşi schimbă culoarea şi s-au înmuiat.

După ce s-au mai răcit, îi pui în borcane de 800- 1000 ml. în fiecare gogoşar se formează un lichid, ast­fel încât trebuie să-i aşezi cu atenţie în borcane, unul peste altul şi să îi presezi uşor. într-un borcan de 800 ml îti intră circa 7-8 gogoşari. Prin presarea gogoşarilor, lichidul din gogoşari va umple borca­nul.

Torni peste gogoşari lichidul rămas în tavă şi pui deasupra, în fiecare borcan, 2-3 crenguţe de vişin. Capsezi borcanele şi le sterilizezi timp de 10 minute. Le laşi să se răcească acoperite, în apa în care au fiert.

Gogosari copti

Gogosari_copti

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Tocmai am facut niste gogosari copti :))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.