Gogosari conservati la rece

Printeaza

Gogosari conservati la rece din: gogosari, zahar, otet, sare neiodata, salicilat, foi de dafin, frunze de telina, radacini de hrean.

Ingrediente:Gogosari_conservati_la_rece

  • 5 kg gogosari (1 kg  la un borcan de 1 l)
  • 250 g zahar
  • 1/2 l otet
  • 4 linguri sare neiodata
  • 1 lingurita salicilat
  • boabe de piper
  • foi de dafin
  • frunze de telina
  • 4-5 radacini de hrean

 

Mod de preparare:

Speli gogoşarii. Ii tai în 4, îndepărtând cotoarele şi seminţele. Pui gogoşarii într-un castron mare şi pre-sari zahărul.

Amesteci, acoperi vasul şi laşi gogo-şarii aşa pentru 4-5 ore. Dizolvi în oţet sarea şi salicilatul şi le torni peste gogoşari.

Amesteci şi păs-trezi vasul acoperit, în frigider, pentru 24-48 de ore. Din când în când, scoţi vasul şi amesteci.

Gogoşarii îşi vor lăsa zeamă în castron. Aranjezi gogoşarii în borcane de 1 litru, presându-i uşor şi intercalând boabe de piper, foi de dafin, frunze de ţelină. Pui deasupra beţe de hrean.

Torni peste gogoşari zeama pe care au lăsat-o în castron. Legi borcanele cu celofan dublu.

Gogosari conservati la rece

Gogosari_conservati_la_rece

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Gogoşari umpluţi cu vinete (muraturi)

Gogoşari umpluţi cu vinete din: gogosar, vinete, ulei, otet, hrean, frunze de telina, ienibahar, apa, sare, piper boabe. Ingrediente: 4 kg gogosari 2 kg vinete 1 l ulei 1 l otet 10-12 bucati hrean 1 legatura frunze de telina 1 lingura ienibahar 2 l apa sare piper boabe   Mod de preparare: Alegeţi vinete cu […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.