Gogonele prajite cu branza si maghiran

Printeaza

Gogonele prajite cu branza si maghiran din: gogonele, oua, pesmet, branza de capra, maghiran, ulei de floarea-soarelui, ulei de măsline extravirgin, sare grunjoasa, piper.

Gogonele_prajite_cu_branza_si_maghiran

Ingrediente:

  • 4 gogonele de mărime mijlocie
  • 3 ouă
  • 250 g de pesmet
  • 200 g brânză de capră
  • 1 buchet de maghiran
  • 500 ml ulei de floarea-soarelui
  • 1 lingură ulei de măsline extravirgin
  • sare grunjoasa
  • piper

Mod de preparare:

Intr-un castron, amestecaţi brân­za de capră cu un tel pentru a o face uşor tartinabilă.

Tocaţi grosier frunzele de ma­ghiran şi adăugaţi-le peste brânză împreună cu uleiul de măsline, pentru a da şi mai mult gust. Asezonaţi cu sare şi piper şi să păstraţi în frigider.

Tăiaţi gogonelele în felii groase şi aşezaţi-le să se scurgă lichidul în exces pe o cârpă curată. Intre timp, într-un castron bateţi uşor ouăle cu un praf de sare şi de piper, uscaţi felii de gogonele, treceţi-le prin ou şi apoi prin pesmet.

Pregătiţi aşa toate feliile de gogonele, într-o cratiţă turnaţi uleiul de floarea-soarelui şi atunci când aceasta ajunge la o temperatură de aproximativ 150°C (puteţi verifica cu un termometru de bucătărie), scufundaţi gogonele (câteva per tranşă) şi prăjiţi-le pentru aproximativ 40 de secun­de.

Feliile gata ar trebui să fie crocante şi rumenite, cu un miez umed şi gustos. Lăsaţi gogonelele să se usuce pe prosoapede hârtie, apoi, cu ajutorul unui poş sau al unei linguri, umpleţi feliile cu amestecul de brânză de capră preparat deja.

Decoraţi cu fulgi de sare Maldon sau sare gri, maghiran şi piper măcinat

Gogonele prajite cu branza si maghiran

Gogonele_prajite_cu_branza_si_maghiran

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.