Gofre cu castane
PrinteazaGofre cu castane din: faina, zahar tos, oua, unt, sare, lapte, zahar vanilinat, castane, scortisoara, sos caramel si frisca.
- 250 g faina
- 225 g zahar tos
- doua oua
- 50 g unt
- un sfert de lingurita cu sare
- 75 ml lapte dulce
- doua pliculete zahar vanilinat
- 200 g castane fierte
- o lingura cu menta tocata
- jumatate de lingurita cu scortisoara
- 100 ml sos caramel
- frisca
Mod de preparare:
Intr-o crăticioară se topesc 100 g zahăr tos şi se caramelizează. Se adaugă jumătate din cantitatea de scorţişoară, un pliculeţ zahăr vanilinat şi castanele tăiate în bucăţi mai mici. Se amestecă, se scot cas¬tanele caramelizate pe o farfurie unsă cu puţin unt şi se lasă să se răcească.
Restul de unt se pune într-un bol împreună cu ouăle, scorţişoara rămasă, zahărul tos şi zahărul vanilinat rămas, sarea şi făina. Se toarne laptele, se mixează şi se lasă să stea 10 minute. Se adaugă castanele caramelizate, se amestecă bine cu o lingură, se încinge forme de gofre, se toarnă aluat şi se coc 5-7 minute sau până devin aurii.
Se scot cu grijă pe un platou şi se lasă să se răcească puţin. Se servesc calde sau reci, stropite cu sosul de caramel amestecat cu menta tocata.
Gofre cu castane
Pofta buna!