Gnocchi de dovleac cu rosii si busuioc

Printeaza

Gnocchi de dovleac cu rosii si busuioc din: dovleac, sare, nucsoara, faina, parmezan, rosii, ulei, unt, piper, busuioc.
Ingrediente :Gnocchi de dovleac cu rosii si busuioc

  • 1 kg dovleac
  • sare
  • nucsoara rasa
  • circa 125 g faina de grau
  • 50 g parmezan ras proaspat
  • 500 g rosii
  • 2 linguri ulei de masline
  • 40 g unt
  • piper
  • 2 linguri busuioc taiat marunt

 

Mod de preparare:

Se taie dovleacul in felii, se curata de coaja si de seminte, se taie miezul in cubulete si se fierbe in aburi circa 20 de minute.

Se trece dovleacul fierbinte prin presa pentru cartofi (rezulta circa 400 g de piure) si se framanta cu sarea, nucsoara rasa si faina.

Se incorporeaza parmezanul ras si se continua framantatul pana ce se obtine un aluat neted.

Din aluat se formeaza pe planseta infainata – suluri groase de 2 cm, care apoi se taie bucati potrivit de lungi. Bucatile se apasa usor cu furculita si se aseaza pe un stergar, peste care s-a presarat faina.

Se curata rosiile de pielita si se taie bucati mai mici. Gnocchi se fierb in apa cu sare circa 2-3 minute, pana ce se ridica la suprafata, se lasa sa se scurga si se tin la cald.

Se pun la incins uleiul si untul, se calesc putin rosiile, se sareaza, se pipereaza si la urma se adauga busuiocul tocat.

Se toarna sosul astfel preparat peste gnocchi si se servesc imediat, dupa ce s-a mai presarat eventual peste ei putin parmezan dat pe razatoarea mare.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.