Gnocchi cu usturoi, pancetta afumata si spanac

Printeaza

Gnocchi cu usturoi, pancetta afumata si spanac din: gnocchi, usturoi, ulei de masline, smantana, nucsoara, pancetta afumata, spanac, coaja de lamaie, parmezan, seminte de pin.

Ingrediente:Gnocchi_cu_usturoi_pancetta_afumata_si_spanac

  • 500 g gnocchi
  • 1 catel de usturoi, feliat
  • 1 lingura ulei de masline
  • 100 ml de smantana
  • nucsoara proaspat macinata
  • 130 g cubulete de pancetta afumata
  • 100 g de spanac
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 25 g de parmezan, ras, plus extra pentru servit
  • 25 g de seminte de pin prajite

 

Mod de preparare:

Fierbe gnocchi conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi scurge-i. Intr timp, incinge 1 lingurita de ulei intr-o craticioara si soteaza usturoiul, apoi adauga smantana si un varf generos de nucsoara. Pune totul deoparte.

Incinge 2 lingurite de ulei intr-o tigaie si rumeneste pancetta. Adauga gnocchi si prajeste-i pana incep sa devina aurii, adaugand putin ulei daca tind sa se lipeasca de tigaie. Incorporeaza spanacul, coaja rasa de lamaie, sare si piper.

Adauga parmezanul in sosul de smantana. Transfera gnocchiul pe farfurii, stropeste-i cu sos si presara deasupra semintele de pin. Serveste-i cu parmezan.

Gnocchi cu usturoi, pancetta afumata si spanac

Gnocchi_cu_usturoi_pancetta_afumata_si_spanac

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Trebuie sa incerc si eu reteta asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.