Gnocchi cu sos de rosii si ciuperci

Printeaza

Gnocchi cu sos de rosii si ciuperci din: faina, branza ricotta, parmezan, oua, sare, piper, ciuperci, suc de rosii, usturoi, ceapa, chilli, ulei de masline, oregano.

Ingrediente:Gnocchi cu sos de rosii si ciuperci

  • 220 g făină
  • 250 g brânză ricotta
  • 30 g parmezan ras
  • 3 gălbenuşuri
  • sare
  • piper

Pentru sos:

  • 500 g ciuperci
  • 500 ml suc de roşii (passata)
  • 4-5 căţei de usturoi
  • 1/2 ceapă mică
  • chili uscat
  • ulei de măsline
  • oregano
  • busuioc
  • 200 g caşcaval

 

Mod de preparare:

Amesteci toate ingredientele şi frămânţi până obţii un aluat moale, elastic. Dai aluatul la rece, pentru 30 de minute. Din acest aluat rupi bucăţele din care formezi suturi.

Aceste suluri le tai în părţi de 5 cm. Fierbi gnocchi în apă clocotită cu sare. Când ies la suprafaţa apei, sunt gata. Ii scoţi într-un vas termorezistent şi pui peste ei un cub de unt sau îi stropeşti cu puţin ulei de măsline.

Pregăteşti sosul aşa: toci ceapa şi o căleşti în puţin ulei de măsline, până devine opacă. Pui usturoiul zdrobit cu lama cuţitului şi tocat fin. Amesteci puţin şi adaugi ciupercile tăiate felii groase. Le căleşti bine, apoi adaugi sucul de roşii, chili, sare, piper şi oregano.

Laşi să fiarbă la capac, la foc mic. La final presari busuioc proaspăt sau uscat.Torni sosul peste gnocchi, razi deasupra caşcavalul şi dai vasul la cuptorul încins pentru 10 minute, la foc mediu.

 

Gnocchi cu sos de rosii si ciuperci

Gnocchi cu sos de rosii si ciuperci

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.