Gnocchi cu sos de carne

Printeaza

Gnocchi cu sos de carne din: carne de vita tocata, rosii, ardei iute, ardei gras, usturoi, ceapa, boia dulce, ulei de floarea soarelui, vin alb, gnocchi, salvie, sare si piper.

Ingrediente:Gnocchi_cu_sos_de_carne

  • 500 g carne de vita tocata
  • 4 rosii
  • un ardei iute
  • un ardei gras
  • 5 catei de usturoi
  • o ceapa
  • o lingurita cu boia dulce
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 200 ml vin alb sec
  • 500 g gnocchi
  • o lingurita cu salvie tocata
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Ardeiul iute şi ardeiul gras se curăţă de seminţe, se spală şi se taie cubuleţe. Usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pune ceapa, ardeii şi se călesc două minute.

Se adaugă carnea de vită tocată, se amestecă şi se prăjeşte până devine albă. Se condimentează, se presară ustu¬roiul, se adaugă roşiile curăţate de pieliţă şi date pe râzătoare, boiaua dulce şi se fierb 10 minute. Se toarnă vinul, se amestecă şi se mai lasă pe foc până se înmoaie carnea şi scade sosul. Se presară salvia, se verifică de sare şi piper, se amestecă şi se lasă acoperit 10 minute.

Gnocchi se fierb în apă cu sare, se scurg, se pun în boluri şi deasupra se toarnă sosul de carne. Daca sosul scade prea mult si carnea nu este fiarta se mai adauga putina apa.

Gnocchi cu sos de carne

Gnocchi_cu_sos_de_carne

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.