Gnocchi cu parmezan, rosii si busuioc

Printeaza

Gnocchi cu parmezan, rosii si busuioc din: cartofi, ou, faina, unt, rosii cherry, masline verzi, busuioc, parmezan, suc de rosii, ulei de masline, sare si piper.

Ingrediente:Gnocchi_cu_parmezan_rosii_si_busuioc

  • 300 g cartofi albi
  • 1 ou
  • 50 g faina
  • 25 g unt

pentru sos:

  • 300 g rosii cherry
  • 50 g masline verzi
  • 10 g busuioc
  • 50 g parmezan
  • 50 g suc de rosii
  • 30 g ulei de masline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se fierb cartofii, după care se mărunţesc cu furculiţa, foarte fin. Se lasă să se răcească şi se adaugă, pe rând, oul, făina, sarea. Le omogenizăm. Lăsăm aluatul să se odihnească. Intre timp preparăm sosul: în uleiul de măsline rumenim puţin roşiile, măslinele, adăugăm sucul de roşii şi busuiocul.

Se pune o oală cu apă şi sare la fiert. Se rup bucăţi din aluat şi se fac role mici cu diametrul de 2 cm care se taie bucăţi mici (2-3 cm). Se presează uşor cu furculiţa, p.e o parte, gnocchi rezultaţi, şi se fierb, câte 15-20 de bucăţi, la foc mic, până când ies la suprafaţă. Se scot cu spumiera şi se pun într-un vas.

Se ung imediat cu puţin unt, deoarece au tendinţa să se lipească unii de alţii. în acest vas punem sosul de roşii preparat, presarăm cu busuioc, parmezan şi gratinăm pentru 5 minute în cuptorul foarte încins.

Gnocchi cu parmezan, rosii si busuioc

Gnocchi_cu_parmezan_rosii_si_busuioc

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.