Gnocchi cu morcovi si cartofi in sos

Printeaza

Gnocchi cu morcovi si cartofi in sos din: cartofi, morcovi, ou, faina, sare, suc de tomate, apa, ceapa, ulei de masline, usturoi, sunca de porc, sare, piper, zahar foaie de dafin, masline negre.

Ingrediente:Gnocchi_cu_morcovi_si_cartofi_in_sos

pentru gnocchi:

  • 5 cartofi de dimensiune mijlocie
  • 3 morcovi
  • 1 ou
  • faina
  • sare

pentru sos:

  • 300 ml suc de tomate
  • 400 ml apa
  • 1 ceapa
  • ulei de masline
  • 5 catei de usturoi
  • 250 g pancetta sau sunca de porc
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita zahar
  • 1 foaie de dafin
  • optional, masline negre

 

Mod de preparare:

Cureţi şi speli cartofii şi morcovii, după care îi tai şi îi pui la fiert. Când legumele sunt moi, le scurgi şi le laşi să se răcească. Reci, le zdrobeşti cu o furculiţă. Amesteci piureul de legume cu oul şi puţină sare.

Adaugi treptat făina şi frămânţi până obţii un aluat nelipicios, potrivit de tare. Rupi biluţe de aluat, de mărimea unei nuci, le modelezi şi le aşezi pe planşeta presărată cu făină.

Fierbi 2 litri de apă uşor sărată, iar după primele clocote, reduci intensitatea focului şi pui biluţele de aluat. Le fierbi până se ridică la suprafaţă.

Pentru sos, cureţi şi speli legumele. Căleşti ceapa şi usturoiul tăiate mărunt, iar după 2-3 minute, adaugi şunca tăiată în fâşii subţiri, foaia de dafin, zahărul, sucul de roşii, piper şi sare după gust.

Continui fierberea până când sosul se îngroaşă. Dacă biluţele sunt gata înaintea sosului, le scurgi şi le păstrezi la cald. Le stropeşti cu sos şi le serveşti calde, cu măsline alături.

Gnocchi cu morcovi si cartofi in sos

Gnocchi_cu_morcovi_si_cartofi_in_sos

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.