Glazura alba

Printeaza

Glazura alba

Ingrediente:Glazura alba

  • 1 kg zahăr
  • 2 pahare apă

 

Mod de preparare:

Punem zahăr tos sau cubic într-o cra­tiţă foarte Curată, smălţuită. Turnăm apă, punem la foc şi amestecăm cu o lingură de fier curată pînă se topeşte zahărul. Lăsăm să fiarbă pînă obţinem un sirop scăzut. încercăm turnînd într-o lingură apă rece, apoi cu o linguriţă lă­săm să cadă 1-2 picături de sirop.

Tre­buie să se formeze o bobiţă ca o fasole mică. Luăm bobiţa între degete : nu trebuie să fie nici tare, nici moale. lai dacă o învîrtim între degete, nu trebuie să se topească sau să se întărească. Luăm siropul de pe foc.

Lăsăm glazura să se răcească în cratiţă. Apoi turnăm si­ropul pe o masă de marmură şi, cu o lingură de lemn foarte curată, îl ames­tecăm bine pînă se face alb şi începe să se întărească. Dacă se întăreşte prea mult, îl stropim cu puţină apă caldă.

Con­tinuăm să amestecăm cu lingura pînă ce glazura se face ca chitul sau ca un aluat moale. Cînd este gata, adunăm glazura cu un cuţit şi o punem într-un castron de porţelan pe care îl ducem la răcoare.

Dacă nu avem masă de marmură, lu­crăm glazura în cratiţa unde a fiert si ropul, îndată ce începe să se răcească.

Cînd vrem să întindem glazura pe o prăjitură, luăm din castron cît trebuie şi punem într-o crăticioară, apoi cu totul pe baia de apă ca să se moaie puţin.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • glazura alba
  • glazura alba de post
  • glazura alba rece
  • glazura oglinda alba
  • glazura la rece

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.