Ghiveci scăzut

Printeaza

Ghiveci scăzut

Ghiveci scăzut

Ingrediente:

  • 1 kg vrăbioare de vită
  • 2 morcovi
  • 5 cartofi
  • 1 cutie cu mazăre
  • 1 ardei gras
  • 1 ţelină
  • 2 cepe
  • 100 ml vin roşu
  • 100 g unt
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Taie carnea în bucăţi mici şi fierbe-o în apă cu sare. Separat, taie ceapa mărunt, ardeiul, morcovii, cartofii şi ţelina cubuleţe.

Unge cu unt vasul de lut şi aşază în el legumele şi cubuleţele de carne. Acoperă cu 250 ml de zeamă în care a fiert carnea şi lasă la cuptor, până ce toate legumele sunt fierte.

Spre final, potriveşte gustul de sare şi piper, stropeşte cu vin roşu şi lasă să scadă bine. Serveşte cu mămăliguţă fierbinte.

Ghiveci scăzut.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Arata bine acest ghiveci. Eu o sa-l fac insa fara carne. E mai usor si mai rapid.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.