Ghiveci macelaresc

Printeaza

Ghiveci macelaresc din: carne amestecata, ceapa, dovlecei, mazare, morcovi, vanata, marar, bame, conopida, fasole, cartofi, patrunjel, ardei gras, varza, praz, leustean, grasime.

 

Ingrediente:Ghiveci macelaresc

  • 1 kg carne amestecată (vacă, porc, berbec, vilei)
  • 3-4 cepe
  • 2 dovlecei
  • 500 g mazăre
  • 250 g mor­covi
  • 1 vanătă
  • 1 legătură mărar
  • 150 g bame
  • 1 conopidă
  • 100 g fasole grasă
  • 100 g fasole
  • 100 g fasole fideiută
  • 500 g cartofi
  • 1 legă­tură pătrunjel verde
  • 4 ardei graşi
  • varză
  • putin praz
  • putin leuştean
  • 1 kg roşii
  • 300-400 g gră­sime

 

Mod de preparare:

 

Alegem carne de la piept. Curăţăm carnea de pieliţe, o spălăm şi o tăiem în bucăţi egale, nu prea mari.

O sărăm şi o punem împreună cu măduva într-un vas.

Curăţăm zarzavatul, îl spălăm şi îl tă­iem în cuburi sau în felii. Opărim bamele cu borş ca să nu se întindă.

Faso­lea grasă o tăiem în două. Tăiem jumă­tate din roşii şi adăugăm la zarzavat.

Amestecăm uşor zarzavatul şi carnea. Apoi punem totul într-o tavă unsă cu untură de porc.

Punem deasupra restul de grăsime.

Tăiem felii rotunde restul de roşii şi le aşezăm peste ghiveci ca un capac, pen­tru ca să nu se strice aspectul mancării.

Ghiveciul măcelăresc se coace desco­perit la cuptor.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.