Ghiveci din legume

Printeaza

Ghiveci din legume din: vinete, morcov, patrunjel, telina, dovlecel, conopida, fasole verde, mazare, bame, ceapa, ardei, cartofi, varza, rosii, untdelemn, bulion de rosii, sare.

Ingrediente:Ghiveci din legume

  • 2 vinete
  • un morcov
  • un pătrunjel
  • o jumătate ţelină
  • un dovlecel
  • o conopidă mică
  • un pumn de fasole verde, unul de mazăre boabe, altul de bame
  • 2 cepe
  • 2 ardei graşi
  • 2 cartofi
  • un sfert varză dulce
  • 4-6 roşii
  • 300 g untdelemn
  • un pahar bulion de roşii
  • sare

 

Mod de preparare:

Se încinge untdelemnul şi se adaugă zarzavatul, spălat, curăţat, tăiat felii (afară de mazăre, bame şi fasole) şi fară roşii.

Toate acestea se călesc, mişcând cratiţa mereu ca să nu se prindă. Când zarzavatul a fiert pe jumătate, se sărează după gust şi se ia de pe foc. Intr-un vas de Jena, uns cu untdelemn, se pune un rând de zarzavat, altul de roşii tăiate felii şi curăţate de sâmburi, până se termină, ultimul strat trebuind să fie de roşii.

Peste toate se toarnă bulionul şi se lasă la cuptor, până ce scade. Se răstoarnă pe o farfurie, se pune deasupra pătrunjel tocat şi se serveşte.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.